Rute Øysanden, Laugen rundt, Øysanden

Distanse:48.6 km
Rute:Øysanden, Laugen rundt, Øysanden: Øysand, Buvika, Ånøya, Venn, Jåren, Eggkleiva, Børsa, Øysand. Relativt kupert, spesielt bratte kneiker etter Buvika.
Til venstre i Buvika merket Sagberget, Rv 708 langs Ånøya til Vassbygda. Til høyre Rv 709 langs Malmsjøen til Venn (Skaun kirke), skarp venstresving i bunn av bakke ved kirka og fylkesveg rundt Laugen. Fra Eggkleiva Rv 709 til Børsa, til høyre og gamle E39 til startstedet.
Farlige punkter: Fartshumper i Buvika. Smal veg i motbakke 3 km etter Buvika. Obs kryss inn på Rv 708. Krapp venstresving i bunn av bakke ved Skaun kirke, brems kraftig i god tid! Smal veg rundt Laugen, se opp for motgående trafikk. Krapp høyresving i kryss i Børsa inn på gamle E39.
Fra 2013 erstattet av Gimse, Laugen rundt, Gimse.
Løypekart   Løypeprofil.
Adkomst:Fra Klett E39 mot Buvika (parallell sykkelveg). Til høyre ved siste kryss før tunnelen. Starten er på sideveg mot Øysanden camping. Kart.

PARKERING – Sykkelutvalget anmoder alle til å sykle til start. Rytterne som er avhengig av å tilreise med bil, kan parkere på parkeringsplassen til Øysand Camping mot avgift [40,-pr. dag]. Betaling foregår via ”bomkonvolutter” utenfor resepsjonen, eller i resepsjonen om den er betjent. Mao er det best å ha passende kontantbeløp klare – både til startavgift og parkering. Øysand Camping selger også sesongkort [400,- kr.] – gunstig for de som vil benytte seg av stranda og fasiliteter flere ganger i løpet av året.

TOALETTER – Vennligst benytt fasilitetene på campingen. I år ønsker vi å unngå klager fra nærmiljøet, når det gjelder urinering på privat eiendom. Takk for hensynet.

OPPVARMING – Sykkelutvalget anmoder alle syklistene til å varme opp parallelt med riksveien, noe som er mulig på begge sider av veien. Unngå å varme opp i industriområdet der spesielt lastebiler fort mister oversikten over alle syklistene. I år ønsker vi også å unngå klagene fra bedriften i nærheten av starten.
Gjennomføringer:3 ritt
Deltakere:486 deltakere (trim og arrangører inkludert)
Raskeste tid:1:15:55
Gjennomsnittstid:1:26:56

Under følger en liste over ritt som har fulgt denne ruten.

Dato Navn Klasse Rittinfo
15.05.12 18:30 Laugen Rundt puljeritt N/A
10.05.11 18:30 Laugen rundt puljeritt N/A
11.05.10 18:30 Laugen rundt puljeritt N/A
Utvalgets nettside, terminliste og nyheter - Om denne tjenesten